-LA MURADA:

Pedania situada al sud de la província d'Alacant.

La Murada té una extensió de més de 60 km², en ella es troba el Pic Agut situat en el Turó de l'Agut. Els diumenges té lloc als seus carrers un dels mercats més coneguts de la Vega Baixa.

Els seus barris són: Els Riquelmes, Els Campirulos, Els Vicentes, Els Pérez, Els Vives, Els Randeros, Les Paganes, Els Cutillas, Els Grills, Verge del Camí, Casas Nuevas I i II, Els Vives, Les Ruviras, Les Cananas, El Celler, Els Capellans, El Naya, La Casa Acolorida, Els Mazones, Esparvers, Els Juliverts, El Salar i Els Quiles.

Els patrons són: San José i la Stíma. Verge del Rosari. Les seues festes se celebren la següent setmana a Setmana Santa i sis mesos després respectivament.

-LA MATANZA:

Pedania situada al sud de la província d'Alacant i confrontant amb la província de Múrcia.

La seua extensió és d'uns 24 km². La Matança aquesta composta per molts barris que són: Les Set cases, La Parròquia, Els Garcías, Els Mateos, Els Quicos, Els Mejías, Els Yagües, Els Marcs, La Baronessa, Els Barris, Els Ruices, Els López, El Peñaranda, Les Pletes II, Les Nogalas, Els Cristobales, Els Cutillas, Els Marques, El Sandalo, Casa de dalt, Camí de Fortuna, Barri de la Verge del Remei i Les Catalinas.

La Matança té dues festes: Les Festes Patronals a l'octubre i les Festes en honor a la Verge del Remei (Patrona del poble) al juny.

-RAMBLA DE ABANILLA O RÍO CHICAMO:

Naix sota la cara Sud de la Serra del Cantó, a 320 metres d'altitud i en canviar de província es denomina Rambla d'Abanilla. Està catalogat com a LLIC.

Envoltat pels pics de l'Agut i del Zulún de la Serra d'Abanilla, on descendeix sempre encaixonat, -unes vegades sec, unes altres arrossegant cabalosos rius acolorits de les eventuals pluges torrencials-. Es perd entre la plana horta que envolta les moles rocoses de la Serra del Queixal i la Serra de Callosa.

Entre la seua flora es poden apreciar palmeres, baladres, joncs, els canyes i tarays.

-CERRO DEL AGUDO:

El Turó de l'Agut és una penya d'uns 734 m d'altitud, que es troba al Nord acabe municipal d'Orihuela, fent frontera entre les províncies d'Alacant i Múrcia. El Turó forma part de la Serra d'Abanilla i està catalogat com a Lloc d'Importància Comunitària (LIC).

La seua vegetació la componen: Pins, Ginebres, Arboços, Ametlers, Jaras i Brucs. Presenta una gran varietat de flora i fauna així com determinades zones abandonades d'antigues explotacions de pedra.

                   
Concejalía de Deportes
Tel. 96.607.61.00 Ext. 3400
email: deportes@orihuela.es

Departamento de Administración
Tel. 687.666.665
email: deportes.orihuela@serveforyou.es
Departamento Deporte Escolar
Tel. 687.666.686
email: deporteescolar@orihuela.es

CDM Playas de Orihuela
Tel. 603.749.826
email:recepcionorihuela@vectoris.es